Zupa cebulowa na rosole

Zupa cebulowa na rosole

Zupa cebulowa na rosole to nie tylko pyszny, ale i prozdrowotny sposób na wykorzystanie drobiowego rosołu. Zupa ta pochodzi z klasycznej, francuskiej kuchni, ale z łatwością można ją przygotować w zaciszu własnej kuchni. Przepis ten pozwoli Ci odkryć tajniki przygotowywania zupy cebulowej na rosole, dzięki której poczujesz się jak we francuskiej restauracji. Jest aromatyczna i pełna smaków, a jej głównym składnikiem jest cebula, która dostarcza wielu cennych dla zdrowia składników.

Składniki:

  • – rosół bulion
  • – 1/2 kg cebuli
  • – szklanka wody
  • – 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki czerwonej
  • – 1/2 łyżeczki majeranku suszonego
  • – bagietki
  • – plasterki sera żółtego

Zupa cebulowa na rosole – jak zrobić?

  1. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W głębokiej patelni zalewamy cebulę szklanką wody i zagotowujemy. Następnie dodajemy do cebuli paprykę i majeranek, przykrywamy przykrywką i dusimy do miękkości. W międzyczasie podgrzewamy rosół i dodajemy miękką cebulę. Wszystko razem gotujemy jeszcze około 10 minut. Na każdą porcję zupy dajemy kawałek bagietki zapieczonej z serem.

Słowa kluczowe: zupa na rosole drobiowym, jaką zupę można zrobić z rosołu, zupa cebulowa na rosole

xxxx – dodatkowe informacje

Zupę cebulową na rosole drobiowym można podać również w chlebie.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zupa chili con carne
Następny przepis: Zupa cebulowa na piwie pod francuskim ciastkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode