Zupa cebulowa na rosole
Zupa cebulowa na rosole to nie tylko pyszny, ale i prozdrowotny sposób na wykorzystanie drobiowego rosołu. Zupa ta pochodzi z klasycznej, francuskiej kuchni, ale z łatwością można ją przygotować w zaciszu własnej kuchni. Przepis ten pozwoli Ci odkryć tajniki przygotowywania zupy cebulowej na rosole, dzięki której poczujesz się jak we francuskiej restauracji. Jest aromatyczna i pełna smaków, a jej głównym składnikiem jest cebula, która dostarcza wielu cennych dla zdrowia składników.
admin
Składniki:
- – rosół bulion
- – 1/2 kg cebuli
- – szklanka wody
- – 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki czerwonej
- – 1/2 łyżeczki majeranku suszonego
- – bagietki
- – plasterki sera żółtego
Zupa cebulowa na rosole – jak zrobić?
- Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W głębokiej patelni zalewamy cebulę szklanką wody i zagotowujemy. Następnie dodajemy do cebuli paprykę i majeranek, przykrywamy przykrywką i dusimy do miękkości. W międzyczasie podgrzewamy rosół i dodajemy miękką cebulę. Wszystko razem gotujemy jeszcze około 10 minut. Na każdą porcję zupy dajemy kawałek bagietki zapieczonej z serem.
Słowa kluczowe: zupa na rosole drobiowym, jaką zupę można zrobić z rosołu, zupa cebulowa na rosole
xxxx – dodatkowe informacje
Zupę cebulową na rosole drobiowym można podać również w chlebie.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Zupa chili con carne
Następny przepis: Zupa cebulowa na piwie pod francuskim ciastkiem