Zrazy drobiowe

Zrazy drobiowe

Zrazy drobiowe to smakowita propozycja dla miłośników delikatnego mięsa z nutką wyjątkowego aromatu. To potrawa, która łączy w sobie bogactwo smaków i lekkości drobiu. Idealnie nadaje się jako danie główne na rodzinny obiad czy spotkanie ze znajomymi. Ten przepis to gwarancja udanego posiłku, który zachwyci każdego miłośnika drobiu. Dodatkowo, dobrze dobrany zestaw przypraw sprawi, że zrazy okażą się daniem niesamowicie aromatycznym i pełnym smaku. Zapraszamy do odkrywania nowych smaków z przepisem na zrazy drobiowe.

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • ogórek świeży
  • papryka
  • ser żółty
  • jajko
  • bułka tarta
  • mąka
  • cebula
  • przyprawa vegeta

Zrazy drobiowe – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Sposób przygotowania:
    Pierś roztłucz tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Ogórka, paprykę i ser pokroić w paseczki i ułożyć na mięsie. Mięso zwinąć w rulonik, zeszyć je wykałaczkami lub obwiązać nitką. Posypać vegetą i startą na tarce cebulą, obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Zrazy smażyć w dużej ilości oleju.

Zrazy drobiowe – dodatkowe informacje

Smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem aby mięso równomiernie się usmażyło.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: zrazy po nelsońsku
Następny przepis: Zrazy cielęce z kremową kaszą pęczak i grzybami duszone w białym winie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode