Żeberka z cebulką

Żeberka z cebulką

Żeberka z cebulką to świetny pomysł na pyszny i treściwy obiad dla męża. Delikatne mięso, obficie doprawione i zapieczone z aromatyczną cebulką, to propozycja, która zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienie. Szczególnie polecany dla miłośników tradycyjnych, domowych dań. Składniki są proste i łatwo dostępne, a efekt końcowy zmieni zwyczajny obiad w domowy festiwal smaków. Ten przepis pokazuje, że kuchnia domowa ma w sobie coś niezwykłego – pozwala na tworzenie dań pełnych smaku, które nie tylko cieszą podniebienie, ale i serce. Gotowanie z pasją to coś, co potrafi przekształcić każdą potrawę w coś wyjątkowego.

Składniki:

  • 60-70 dekagramów żeberek mięsnych
  • 3-4 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawa uniwersalna, pieprz
  • smalec

Żeberka z cebulką – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. 1. Żeberka oczyszczamy, myjemy i osuszamy ręcznikiem. Na patelni rozpuszczamy 0,5 cm plasterek smalcu i obsmażamy żeberka najpierw od strony mięsnej a na koniec chwilkę od kości. Do obsmażonych żeberek dodajemy cebulkę pokrojona w pół plasterki i czosnek pokrojony w plasterki, podlewamy wodą do poziomu żeberek doprawiamy przyprawą uniwersalną i pieprzem i dusimy pod przykryciem około 1,5 godzinki do momentu kiedy mięsko będzie miękkie a sos się zredukuje i zagęści.

Słowa kluczowe: pyszny obiad dla męża

Żeberka z cebulką – dodatkowe informacje

Mężowi żeberka najlepiej smakują z ziemniaczkami i buraczkami


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: żeberka z dzika w sosie
Następny przepis: żeberka w żurawinie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode