Zdrowe owsiane ciastka

Zdrowe owsiane ciastka

Przygotowanie zdrowych przekąsek może być ciekawym i smacznym doświadczeniem, a dziś mamy dla Was przepis na owsiane ciastka. To idealny sposób na podkreślenie smaku i wartości odżywczych, które otrzymujesz z naturalnych składników. Owsiane ciastka są nie tylko niskokaloryczne, ale także bogate w błonnik i zdrowe tłuszcze, dzięki czemu są idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy chcą zadbać o linię, a jednocześnie cieszyć się pysznymi słodkościami. To prosty i szybki przepis na zdrowe ciastka, które zachwycą swoim smakiem zarówno dzieci, jak i dorosłych.

Składniki:

  • mąka orkiszowa
  • 2 łyżki miodu
  • 130 g masła
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 5 orzechów włoskich
  • 3 szt suszonych moreli
  • garść rodzynek
  • 1/2 wiórek kokosowych
  • 1/2 łyżeczki sody

Zdrowe owsiane ciastka – jak zrobić?

  1. 1/2 szklanki mąki orkiszowej, 2 łyżki miodu, 130 g masła. Pół szklanki płatków owsianych, 5 orzechów włoskich, 3 sztuki suszonych moreli, około garść rodzynek, pół opakowania wiórek kokosowych, pół łyżeczki sody. Masło rozłożyć z miodem w rondlu. Rodzynki i morele kroje na drobną kostkę. Resztę składników wymieszać w misce dodać masło z miodem. Do paru sztuk ciastek dodałam kakao i cynamon, dlatego niektóre są ciemniejsze na zdjęciu. Nakładać na papier do pieczenia i piec w 150 C około 20 minut. Ciastka wyszły kruche.

Zdrowe owsiane ciastka – dodatkowe informacje

Ciastka mają być zdrowe, więc patrzmy na skład produktów, żeby były naturalne bez konserwantów.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zdrowe racuszki
Następny przepis: Zdrowe kanapki ze świeżym szpinakiem, awokado, jajkiem i kiełkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode