ZBUNTOWANY ANIOŁ

ZBUNTOWANY ANIOŁ

Odkryj wyjątkowy smak prerogatyw naszego przepisu – Zbuntowanego Anioła. Ten przepis to kwintesencja niezwykłych połączeń, które nadadzą Twoim codziennym posiłkom niepowtarzalny smak. Idealny zarówno na szybki obiad, elegancką kolację, jak i na specjalne okazje. Zbuntowany Anioł to przepis, który wprowadzi wyjątkową innowację do Twojej kuchni, niezależnie od Twojego doświadczenia kulinarycznego. Odkryj tajemnicę, która kryje się za tym niezwykłym daniem i zasmakuj w czymś całkiem nowym. Zbuntowany Anioł to nie tylko danie, to niezapomniane doświadczenie kulinarne.

Składniki:

  • 4 galaretki (u mnie brzoskwiniowe)
  • biszkopty okrągłe nasączone w naparze z kawie
  • 4 wafle
  • ok.500ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 galaretki zielone (agrestowa)

Zbuntowany anioł – jak zrobić?

  1. Przygotowanie zaczynamy od rozpuszczenia galaretek we wrzątku: galaretki brzoskwiniowe dzielimy na 2 porcje i każdą porcję rozpuszczamy oddzielnie w 2 szklankach gorącej wody, zielone galaretki rozpuszczamy razem również w 2 szklankach wrzątku.
  2. Okrągłe biszkopciki nasączamy w naparze z kawy (3 łyżeczki kawy zalewamy pół szklanki wrzątku i dodajemy cukier wg gustu), następnie w ostudzonym naparze maczamy lekko biszkopciki (uwaga, żeby nie zmiękły całkiem).
  3. Układanie warstw rozpoczynamy od wyłożenia 1 jednego wafla na dno, następnie wykładamy nasączone biszkopciki.
  4. Zalewamy pierwszą porcję bardzo tężejącej galaretki, a na to kładziemy drugi wafel.
  5. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i dodajemy zielone galaretki.
  6. Gotową masę wykładamy na drugi wafel i przykrywamy trzecim.
  7. Na trzecim wafel kładziemy drugą warstwę nasączonych biszkoptów i zalewamy drugą porcją galaretki brzoskwiniowej.
  8. Na koniec przykrywamy waflem, lekko dociskając.
  9. Deser obciążamy i wkładamy do lodówki.

Smacznego!

ZBUNTOWANY ANIOŁ – dodatkowe informacje

Śmietana przed ubiciem powinna być mocno schłodzona. Biszkopciki będą się lepiej trzymały wafla, gdy posmarujemy je od spodu tężejącą galaretką.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zdrowa kanapka lodowa
Następny przepis: zawijany pieczony boczek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode