Zapiekany ser camembert

Zapiekany ser camembert

Zapiekany ser camembert to prosty w kuchni i niezwykle efektowny na stole, prawdziwie francuski przysmak, który doda elegancji każdej kolacji. Idealnie miękki, lekko topiący się w środku, z lekko chrupiącą skórką na zewnątrz. Niezwykły smak i konsystencja sera camembert idealnie komponują się z delikatną chrupkością pieczywa. Ten przepis jest łatwy w wykonaniu, a do jego przygotowania potrzebujesz jedynie kilku składników,
camemberta z Biedronki i kilku dodatków do dekoracji. Zapiekany Camembert jest doskonałym pomysłem na sycącą przekąskę, która zachwyci podniebienia każdego miłośnika sera.

Składniki:

  • 2 kawałki sera camembert
  • mała paczka oliwek
  • sałata lodowa
  • pomidory
  • ser feta
  • kukurydza z puszki
  • kilka rzodkiewek
  • sos winegret

Zapiekany ser camembert – jak zrobić?


Zapiekany ser camembert – dodatkowe informacje

Im dłużej będzie się piekł ser, tym bardziej rozpuści się jego środek.

Tagi


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zasmażana biała kapusta ze śmietaną
Następny przepis: Zapiekany ser camembert w cieście

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode