Zapiekanki na kajzerce
Delikatne, chrupiące kajzerki zapieczone z ulubionymi składnikami to klasyk polskiej kuchni. Zapiekanki na kajzerkach to proste danie, które idealnie sprawdzi się na szybki obiad, kolację lub jako przekąskę na imprezie. Możesz je przygotować według ulubionego przepisu, dodając mięso, warzywa, ser lub inne ulubione dodatki. Bez względu na to, za co zdecydujesz, zapewniamy, że zapiekanki z kajzerek będą zawsze smaczne i sycące. Doskonałe na chłodne dni, kiedy masz ochotę na coś pysznego i rozgrzewającego. Koniec końców, to co jest w środku zależy tylko i wyłącznie od twojej wyobraźni kulinarnych.
admin
Składniki:
- 8 bułek kajzerek
- 1kg pieczarek lub kilka plastrów wędliny
- 20 dag sera żółtego
- 2 cebule duże
- maggi sól pieprz
Zapiekanki na kajzerce – jak zrobić?
- Cebule drobno kroimy szklimy na maśle.
- Pieczarki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
- Do cebuli dodajemy pieczarki i łyżkę masła całość dusimy ,doprawiamy maggi lub solą i pieprzem.
- Kajzerki kroimy na pół smarujemy cienko masłem.
- Kiedy pieczarki będą miękkie, układamy na bułkach posypujemy startym serem.
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Zapiekanki na kajzerce – dodatkowe informacje
Zamiast pieczarek możemy użyć wędliny
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Zapiekanki z cukinii z sosem czosnkowym + wersja dietetyczna
Następny przepis: Zapiekanka Ziemniaczano - Brokułowa