Zapiekane mięso mielone

Zapiekane mięso mielone

Zapiekane mięso mielone to wyjątkowo smaczna i sycąca potrawa, znana i ceniona na całym świecie. To danie, które można przystosować do swoich upodobań, dodając ulubione przyprawy czy składniki. Mięso mielone zapiekane w piekarniku nabiera niecodziennego, wyjątkowo smacznego charakteru. Zapiekanka z mięsa mielonego, podana gorąca, aromatyczna i soczysta, to prawdziwa uczta dla wszystkich miłośników mięsnych dań. Niezależnie od tego, czy szukasz inspiracji na obiad w środku tygodnia, czy planujesz rodzinne spotkanie przy stole – zapiekane mięso mielone zawsze będzie dobrym wyborem. Przekonaj się o tym!

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 średnia cebula
  • 2 jajka
  • szklanka bułki tartej
  • przyprawa do mięsa mielonego (2 łyżki stołowe)

Zapiekane mięso mielone – jak zrobić?

  1. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na małym ogniu aż się zeszkli. Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni.
  2. Mięso mielone dajemy do garnka, dodajemy do niego wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Gotowe wykładamy do keksówki bądź wąskiego naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około godziny. Gotowe kroimy w plasterki jak pieczeń i podajemy na talerzu.

Zapiekane mięso mielone – dodatkowe informacje

Lepiej piec dłużej w mniejszej temperaturze i najlepiej w blaszanej keksówce.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zapiekane naleśniki z mięsem i pieczarkami
Następny przepis: Zapiekane naleśniki z białym serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode