Zając Wielkanocny

Zając Wielkanocny

Zając Wielkanocny to tradycyjne danie wielkanocne, które kojarzy się z radosnymi świętami spędzonymi w gronie rodzinnym. To znakomity pomysł na oryginalne i efektowne danie na świątecznym stole. Idealnie smakuje podany na ciepło, ale równie dobrze prezentuje się na zimno. Ten przepis zasugeruje Ci, jak przygotować delikatne mięso zająca z aromatycznymi ziołami i przyprawami, które wzbogacą smak potrawy, nadając jej wyjątkowego charakteru. Oto propozycja na Zająca Wielkanocnego, który zachwyci nie tylko swoim smakiem, ale i wyglądem. Już teraz zaplanuj Wielkanoc i dowiedz się, jak zrobić tę pyszną potrawę!

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 niepełna szklanka cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 250 g margaryny
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • aromat waniliowy
  • tłuszcz i bułka do formy (jeżeli jest to forma silikonowa nie wymaga natłuszczania)

Zając wielkanocny – jak zrobić?




  1. zając



  2. zając

Zając Wielkanocny – dodatkowe informacje

Do ciasta zająca wielkanocnego można użyć innego aromatu wg uznania.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zaklepus
Następny przepis: zacierka chłopska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode