Wspaniałe ciasteczka biszkoptowe z makiem i marmoladą

Wspaniałe ciasteczka biszkoptowe z makiem i marmoladą

Odkryj radość wypieku z tym przepisem na wspaniałe ciasteczka biszkoptowe z makiem i marmoladą. Idealne jako deser na każdą okazję, te puszyste, delikatne ciastka to prawdziwy rarytas dla miłośników słodyczy. Mieszanka biszkoptu, słodkiego maku i delikatnej marmolady tworzy niepowtarzalny smak, który jest prawdziwym pocieszeniem dla podniebienia. Ten przepis to doskonały sposób na wykorzystanie maku, który często jest niedoceniany w kuchni. Przepis na ciasteczka biszkoptowe z makiem i marmoladą jest prosty, a efekt końcowy z pewnością zasługuje na specjalne miejsce na twoim stole.

Składniki:

  • 2 blaszki pojedynczych ciasteczek
  • 3 jajka
  • 85 g cukru pudru
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 70 g mąki pszennej przesianej
  • mak
  • marmolada wieloowocowa

Wspaniałe ciasteczka biszkoptowe z makiem i marmoladą – jak zrobić?

  1. 1.
    Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, cały czas miksując. Dorzucamy po jednym żółtku nadal miksując następnie dosypujemy mąkę. Delikatnie mieszamy, aż składniki połączą się. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z szeroką okrągłą końcówką. Wyciskamy małe okrągłe kółka w 2 – 3 cm odstępach, każdy posypujemy makiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Wystudzone ciastka smarujemy marmoladą i składamy.

SMACZNEGO.

Wspaniałe ciasteczka biszkoptowe z makiem i marmoladą – dodatkowe informacje

Radzę podwoić porcję ciasteczek biszkoptowych z makiem, ponieważ są tak pyszne, że z pewnością szybko znikną z talerza!


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: wspaniałe rogaliki na maślance
Następny przepis: Wołowy rendang z żółtym ryżem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode