Wiśniowa wątróbka

Wiśniowa wątróbka

Wiśniowa wątróbka to wyjątkowe połączenie soczystej, delikatnej wątróbki drobiowej z kwaskowatą nutą wiśni. Ten nieco niespotykany mix smaków z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom eksperymentów kulinarnych. Wątróbka, dzięki temu przepisowi, nabiera zupełnie nowego, intrygującego charakteru. Słodko-kwaskowaty sos wiśniowy stanowi idealne tło dla jej intensywnego smaku. Pomijając oryginalność i apetyczny wygląd, ten przepis jest również świetnym źródłem dobrze przyswajalnego żelaza. Wiśniowa wątróbka to genialny pomysł na rodzinny obiad, romantyczną kolację we dwoje, czy wykwintne danie na specjalne okazje.

Składniki:

  • 500 gramów wątróbek drobiowych
  • ok. 200 gramów wiśni drylowanych mrożonych lub z kompotu
  • 1 szalotka
  • 3 łyżki miodu
  • 100 ml wiśniówki
  • 50 gramów masła

Wiśniowa wątróbka – jak zrobić?

Ja do takiej wątróbki polecam puszyste puree ziemniaczane i jako dodatek krążki cebulowe.

Wiśniowa wątróbka – dodatkowe informacje

Należy pamiętać aby mięso doprawić solą i pieprzem na samym końcu, dzięki temu wątróbka będzie delikatna i krucha.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto wiśniowe łyżką mieszane
Następny przepis: Wiśnie w żelu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode