Wino bananowo-pomarańczowo-winogronowe

Wino bananowo-pomarańczowo-winogronowe

Wino bananowo-pomarańczowo-winogronowe to unikalna i ekscytująca kompozycja smakowa, której warto spróbować. Jest to domowej roboty wino owocowe o niepowtarzalnym smaku, idealne na specjalne okazje i nietypowy podarunek dla miłośników wina. Te troje owoców tworzą niezwykłe połączenie, które zabarwia wynikowy trunek na ciepły, złoty kolor. Szykowany według tego przepisu napój to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca słodycz bananów, cytrusowy kwas winogron i odświeżające nuty pomarańczy. Bezkompromisowe podejście do użytych składników zarówno podkreśla indywidualny charakter każdego owocu, jak i zapewnia wyjątkowo harmonijną całość. Można go podawać jako aperitif, deserowe wino, lub dodatek do egzotycznych potraw.

Składniki:

  • 1 kilogram bananów
  • sok z 8 dużych pomarańczy
  • 0,5 kilograma winogron
  • 1,1 kilograma cukru
  • drożdże winiarskie Burgund
  • 1/2 paczki pożywki
  • dopełnić letnią przegotowaną wodą do 4,5 litra

Wino bananowo-pomarańczowo-winogronowe – jak zrobić?

  1. Banany i winogrona pokroić i wsypać do gąsiora.
  2. Wlać sok.
  3. Wodę wraz z rozpuszczonym cukrem zagotować, ostudzić i wlać do gąsiora.
  4. Pożywkę rozpuścić w pół szklanki przegotowanej wody, następnie wlać do gąsiora.
  5. Wszystko razem zamieszać, dolać drożdże, zatkać i czekać, czekać, czekać aż wino przestanie chodzić.

Słowa kluczowe: wino bananowe przepis, wino pomarańczowe przepis

xxxx – dodatkowe informacje

Wino bananowo-pomarańczowo-winogronowe

Z tej porcji wychodzi ok. 3-4 litry.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Wino malinowo-jeżynowe
Następny przepis: Wino bananowe z rodzynkami, kaki i cytrusami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode