Wędlinka na chrupko

Wędlinka na chrupko

„Wędlinka na chrupko” to posiłek, który zadowoli zarówno smakoszy mięs, jak i miłośników chrupiących przekąsek. Prostota składników – tylko wędlinka – i krótki czas przygotowania, sprawiają, że jest to idealne danie na szybki lunch lub przekąskę podczas oglądania meczu. Samo słowo „chrupko” zapowiada, że wędlinka będzie miała idealnie chrupiącą skórkę, która kryje w sobie soczyste i aromatyczne mięso. To danie, które sprawdzi się zarówno na codziennej kolacji, jak i podczas spotkań ze znajomymi. W końcu, kto nie lubi delektować się chrupiącą i smaczną wędlinką?

Składniki:

  • kawałki różnych wędlin (u mnie głównie boczek, karkówka)
  • sól, pieprz, przyprawa gyros
  • Ogórki kiszone

Wędlinka na chrupko – jak zrobić?

  1. Wędlinę oprószmy przyprawami smażymy na chrupko na rozgrzanym oleju. Podajemy z przekrojonymi ogórkami kiszonymi.

Wędlinka na chrupko – dodatkowe informacje

Wędlinka pysznie smakuje także dana z chrzanem i ćwikła lub musztardą.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Wczorajsze ziemniaki
Następny przepis: Wędzone pałki kurczaka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode