Wędlinka na chrupko
„Wędlinka na chrupko” to posiłek, który zadowoli zarówno smakoszy mięs, jak i miłośników chrupiących przekąsek. Prostota składników – tylko wędlinka – i krótki czas przygotowania, sprawiają, że jest to idealne danie na szybki lunch lub przekąskę podczas oglądania meczu. Samo słowo „chrupko” zapowiada, że wędlinka będzie miała idealnie chrupiącą skórkę, która kryje w sobie soczyste i aromatyczne mięso. To danie, które sprawdzi się zarówno na codziennej kolacji, jak i podczas spotkań ze znajomymi. W końcu, kto nie lubi delektować się chrupiącą i smaczną wędlinką?
admin
Składniki:
- kawałki różnych wędlin (u mnie głównie boczek, karkówka)
- sól, pieprz, przyprawa gyros
- Ogórki kiszone
Wędlinka na chrupko – jak zrobić?
- Wędlinę oprószmy przyprawami smażymy na chrupko na rozgrzanym oleju. Podajemy z przekrojonymi ogórkami kiszonymi.
Wędlinka na chrupko – dodatkowe informacje
Wędlinka pysznie smakuje także dana z chrzanem i ćwikła lub musztardą.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Wczorajsze ziemniaki
Następny przepis: Wędzone pałki kurczaka