Warzywa gotowane w ziołowym masełku
Jesteś fanem zdrowego odżywiania i cenisz sobie bogate w smaku dania? Przepis na „Warzywa gotowane w ziołowym masełku” jest przygotowany specjalnie dla Ciebie. Połączenie różnorodnych warzyw z wyrazistym masełkiem ziołowym to prawdziwa gratka dla smakoszy. Ta aromatyczna opcja to doskonałe, proste i szybkie danie, które zachwyci zarówno na co dzień jak i podczas specjalnych okazji. Bez względu na pory roku, wykonując ten przepis, zawsze możesz wprowadzić do swojego jadłospisu odrobinę świeżości. Zdrowe, kolorowe i niesamowicie smaczne – takie są gotowane warzywa w ziołowym masełku!
admin
Składniki:
- groszek w puszce
- kukurydza w puszce
- paczka mrożonych warzyw
- kostka masła
- zioła prowansalskie
- koperek
Warzywa gotowane w ziołowym masełku – jak zrobić?
- Miękkie masełko mieszamy z ziołami prowansalskimi i drobno posiekanym koperkiem. Całość roztapiamy i dodajemy pozostałe składniki. Dolewamy odrobinę wody i dusimy tak długo aż zmiękną warzywa.
Warzywa gotowane w ziołowym masełku – dodatkowe informacje
Do masełka można dodać czosnek.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Warstwowa sałatka z porem i śledziami
Następny przepis: Warzywa na parze w serowym beszamelu