Walentynkowe kruche mini torciki

Walentynkowe kruche mini torciki

Gwarantujemy, że te Walentynkowe Kruche Mini Torciki rozpłyną się w ustach każdego kto je spróbuje! Inspiracją dla nas było Walentynkowe serduszko, symbol miłości i ciepła, dlatego stworzyliśmy deser, który jest równie słodki co sam dzień zakochanych. Te maleńkie, kruche wypieki są idealne dla osób, które pragną spróbować czegoś innego niż tradycyjne czekoladki czy cukierki. Torciki walentynkowe są pysznymi i eleganckimi deserami, które z pewnością zachwycą romantycznych łasuchów. Przygotuj je dla swojej drugiej połówki, a ten miłosny gest na długo zapadnie w jej pamięci. Stwórz niezapomniane wspomnienia smaków z tym wyjątkowym przepisem!

Składniki:

  • Na ciasto:
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • pół szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 20 dag masła lub margaryny
  • Na bezy:
  • 2 białka
  • pół szklanki cukru
  • różowy barwnik spożywczy według uznania
  • Na krem:
  • 2 szklanki śmietanki kremówki 30 %
  • cukier puder do smaku
  • 2 śmietan-fixy (zagęstniki)
  • różowy barwnik spożywczy według uznania
  • Dodatkowo:
  • cukrowa posypka do dekoracji (u mnie serduszka)
  • mąka pszenna do posypania stolnicy

Walentynkowe kruche mini torciki – jak zrobić?







Walentynkowe kruche mini torciki – dodatkowe informacje

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Zamiast kremówki można użyć dwie śmietany typu ,,Śnieżka” i ubić je w 350 ml zimnego mleka.

Barwnika dodajemy według uznania, ja użyłam takiego w proszku.

Z przepisu wyszło mi 8 sztuk, ale ich ilość zależy jak dużej foremki użyjemy.

Można użyć gotowych bez.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Walentynkowe Kruche Serduszka
Następny przepis: Galaretkowe serduszka na kratce z czekolady

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode