Wafle z masą krówkową

Wafle z masą krówkową

Złociutkie, chrupkie i przepojone aromatyczną masą krówkową – takie są nasze wafle, które zachwycą każdego słodkościora. Wafle z masą krówkową to wspaniały sposób na najsmaczniejsze zakończenie środowiskowego obiadu, ale też przysmak idealny do popołudniowej kawy lub jako słodka przekąska. Właśnie przedstawiamy przepis na domowe wafle przekładane masą kajmakową, które z łatwością zrobisz sam. Naturalne składniki i kilka kroków pozwolą Ci tworzyć niebiańskie wafle z masą krówkową. Czytaj dalej i odkryj tajemnicę idealnych wafli. Pamiętaj, że sekret tkwi w odpowiednim doborze masy do wafla, ale spokojnie – tym też Cię pokierujemy.

Składniki:

  • 1 puszka masy krówkowej (około 400g)
  • 100g masła
  • 1 opakowanie waflów

Wafle z masą krówkową – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Masło ucieram i partiami dodaję masę krówkową. Gotową masą przekładam wafle. Wafel na wierzchu pozostawiam suchy. Tak przygotowane obciążam deską do krojenia, aby wafle się skleiły i odstawiamy do lodówki na około 1 godz. Kroje na mniejsze kawałki 🙂 Smacznego!

Wafle z masą krówkową – dodatkowe informacje

Masło musi być w temperaturze pokojowej, należy je wyciągnąć wcześniej z lodówki, aby dobrze nam się utarło. Puszkę z masą kajmakową otwieramy i wstawiamy do naczynia z ciepłą wodą, mieszamy, aby masa stała się bardziej lejąca. Łatwiej ją będzie dodać do masy i utrzeć.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Wafle z masą galaretkową
Następny przepis: Wafle z herbatnikami i masą krówkową

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode