Wafle z herbatnikami i masą krówkową

Wafle z herbatnikami i masą krówkową

Zapraszamy do wypróbowania naszego niepowtarzalnego przepisu na wafle z ciasteczkowym twistem – wafle z herbatnikami i masą krówkową. Te wyjątkowe wafle są doskonałą opcją na słodkie śniadanie, podwieczorek czy deser, łącząc w sobie klasyczne smaki dzieciństwa. Kruche herbatniki, które w tej wersji wafli zastępują tradycyjne gofry, tworzą doskonałą bazę dla słodkiej, kremowej masy krówkowej. Duet ten sprawi, że Twoje podniebienie zatańczy w rytmie słodkiego ukojenia. Wafle z herbatnikami to nietuzinkowa propozycja dla wszystkich łasuchów i miłośników nowatorskich połączeń smakowych. Wystarczy kilka składników, aby stworzyć coś naprawdę wyjątkowego. Każdy kto spróbuje, na pewno poprosi o dokładkę!

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli tortowych (*)
  • Masa:
  • 1 puszka masy krówkowej (400g)
  • 100g masła/margaryny
  • Dodatkowo:
  • około 250g herbatników

Wafle z herbatnikami i masą krówkową – jak zrobić?

  1. Przygotować masę.
  2. Masę krówkową z masłem/margaryną należy bardzo dokładnie zmiksować na gładki i jednolity krem.
    Wafle posmarować masą, ułożyć na niej warstwę herbatników, posmarować masą, położyć wafel, masa, wafel i tak do wyczerpania się składników.
    Na końcu powinien znajdować się suchy wafel.
    Całość obwinąć folią aluminiową lub spożywczą i włożyć do lodówki – obciążając jakimś ciężkim przedmiotem.
    Po schłodzeniu pokroić według uznania.

Wafle z herbatnikami i masą krówkową – dodatkowe informacje

(*) Z tego co zauważyłam to w opakowaniach wafli znajduje się ich różna ilość – 4 lub 5. Do tego przepisu polecam użycia 4 sztuk.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Wafle z masą krówkową
Następny przepis: Moqueca

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode