Tuna Melt

Tuna Melt

Poznaj klasyczny, amerykański komfort food – Tuna Melt. Ten prosty, ale pyszny przepis propozycję na obiad lub szybką przekąskę. Perfekcyjna symbioza tuńczyka, majonezu, sera i chleba, podkręcona dodatkiem pikantnej musztardy czy odrobiną cebuli, tworzy rozpływający się w ustach smak, który zadowoli najbardziej wybredne podniebienia. Poczuj na swoim języku te pikantne, wyraziste nuty tuńczyka, który idealnie komponuje się z łagodnym serem. Tuna Melt to połączenie prostej elegancji z wyrafinowanym smakiem, kuszące dla każdego. Serdecznie zapraszamy do odkrycia tego pysznego przepisu.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 średnia cebula
  • 1 chleb tostowy
  • 1 opakowanie serka topionego w plastrach
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • olej

Tuna melt – jak zrobić?

  1. Tuńczyka otwieramy i odsączamy, następnie przekładamy do miseczki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Przygotowujemy pastę z tuńczyka: do tuńczyka dodajemy drobno posiekaną cebulę, sól pieprz (według uznania) oraz 4 łyżeczki majonezu. Całość mieszamy widelcem tworząc jednolitą masę.
  2. Układamy obok siebie dwie kromki chleba tostowego. Na jednej z nich rozsmarowujemy przygotowaną wcześniej pastę z tuńczyka i kładziemy plasterek serka topionego, następnie przykrywamy drugą kromką chleba. I tak do wyczerpania składników.
  3. Na rozgrzaną patelnię skropioną olejem układamy nasze tosty i smażymy na złoto nagniatając je równomiernie łopatką lub łyżką (dzięki temu pozbawiamy je nadmiernej ilości tłuszczu).
  4. Tosty podajemy od razu po usmażeniu.

Smacznego.

Tuna Melt – dodatkowe informacje

Aby tosty tuna melt były mniej kaloryczne można przygotować je bez dodatku tłuszczu w teflonowym opiekaczu do kanapek.

Tagi


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tulipan
Następny przepis: Faszerowane kalmary zapiekane z oliwą czosnkową

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode