Tuna Melt
Poznaj klasyczny, amerykański komfort food – Tuna Melt. Ten prosty, ale pyszny przepis propozycję na obiad lub szybką przekąskę. Perfekcyjna symbioza tuńczyka, majonezu, sera i chleba, podkręcona dodatkiem pikantnej musztardy czy odrobiną cebuli, tworzy rozpływający się w ustach smak, który zadowoli najbardziej wybredne podniebienia. Poczuj na swoim języku te pikantne, wyraziste nuty tuńczyka, który idealnie komponuje się z łagodnym serem. Tuna Melt to połączenie prostej elegancji z wyrafinowanym smakiem, kuszące dla każdego. Serdecznie zapraszamy do odkrycia tego pysznego przepisu.
admin
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka
- 1 średnia cebula
- 1 chleb tostowy
- 1 opakowanie serka topionego w plastrach
- majonez
- sól
- pieprz
- olej
Tuna melt – jak zrobić?
- Tuńczyka otwieramy i odsączamy, następnie przekładamy do miseczki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Przygotowujemy pastę z tuńczyka: do tuńczyka dodajemy drobno posiekaną cebulę, sól pieprz (według uznania) oraz 4 łyżeczki majonezu. Całość mieszamy widelcem tworząc jednolitą masę.
- Układamy obok siebie dwie kromki chleba tostowego. Na jednej z nich rozsmarowujemy przygotowaną wcześniej pastę z tuńczyka i kładziemy plasterek serka topionego, następnie przykrywamy drugą kromką chleba. I tak do wyczerpania składników.
- Na rozgrzaną patelnię skropioną olejem układamy nasze tosty i smażymy na złoto nagniatając je równomiernie łopatką lub łyżką (dzięki temu pozbawiamy je nadmiernej ilości tłuszczu).
- Tosty podajemy od razu po usmażeniu.
Smacznego.
Tuna Melt – dodatkowe informacje
Aby tosty tuna melt były mniej kaloryczne można przygotować je bez dodatku tłuszczu w teflonowym opiekaczu do kanapek.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Tulipan
Następny przepis: Faszerowane kalmary zapiekane z oliwą czosnkową