Truskawkowe naleśniki pieczone w gofrownicy

Truskawkowe naleśniki pieczone w gofrownicy

Czy szukasz nowych, nieoczywistych pomysłów na obiad czy smaczny deser? Truskawkowe naleśniki pieczone w gofrownicy są oryginalnym rozwiązaniem, które na pewno dodadzą uroku twoim posiłkom. Tradycyjne gofry skillent solucją, dzięki której ich wygląd oraz tekstura stają się niezwykle apetycznymi. Nasze gofry z ciasta naleśnikowego mają nie tylko ciekawy wygląd, ale również niesamowity smak za sprawą dodatku truskawek, które świetnie komponują się z ciastem. Odkryj nowy weekendowy rytuał z truskawkowymi naleśnikami pieczonymi w gofrownicy.

Składniki:

  • 1 filiżanka pokrojonych truskawek
  • 1 jajko
  • 1 filiżanka mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka cukru
  • 1 szczypta soli
  • Dodatkowo:
  • gofrownica
  • odrobina oleju
  • cukier puder do posypania
  • dżem truskawkowy
  • truskawki

Truskawkowe naleśniki pieczone w gofrownicy – jak zrobić?

  1. Truskawki miksuję w blenderze, dodaję do nich jajko, mąkę, proszek do pieczenia, olej, cukier, sól, miksuję mikserem. Gofrownicę nagrzewam, smaruję lekko olejem, nalewam ciasto, piekę naleśniki. Podaję ciepłe, posmarowane dżemem, posypane cukrem pudrem, w towarzystwie truskawek.

Sposób przygotowania:

Słowa kluczowe: gofry z ciasta naleśnikowego

Truskawkowe naleśniki pieczone w gofrownicy – dodatkowe informacje

Ilość naleśników zależy od ich grubości.

Tagi


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Truskawkowe lody na patyku w polewie
Następny przepis: Truskawkowe semifreddo

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode