Truskawkowe naleśniki pieczone w gofrownicy
Czy szukasz nowych, nieoczywistych pomysłów na obiad czy smaczny deser? Truskawkowe naleśniki pieczone w gofrownicy są oryginalnym rozwiązaniem, które na pewno dodadzą uroku twoim posiłkom. Tradycyjne gofry skillent solucją, dzięki której ich wygląd oraz tekstura stają się niezwykle apetycznymi. Nasze gofry z ciasta naleśnikowego mają nie tylko ciekawy wygląd, ale również niesamowity smak za sprawą dodatku truskawek, które świetnie komponują się z ciastem. Odkryj nowy weekendowy rytuał z truskawkowymi naleśnikami pieczonymi w gofrownicy.
admin
Składniki:
- 1 filiżanka pokrojonych truskawek
- 1 jajko
- 1 filiżanka mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka cukru
- 1 szczypta soli
- Dodatkowo:
- gofrownica
- odrobina oleju
- cukier puder do posypania
- dżem truskawkowy
- truskawki
Truskawkowe naleśniki pieczone w gofrownicy – jak zrobić?
- Truskawki miksuję w blenderze, dodaję do nich jajko, mąkę, proszek do pieczenia, olej, cukier, sól, miksuję mikserem. Gofrownicę nagrzewam, smaruję lekko olejem, nalewam ciasto, piekę naleśniki. Podaję ciepłe, posmarowane dżemem, posypane cukrem pudrem, w towarzystwie truskawek.
Sposób przygotowania:
Słowa kluczowe: gofry z ciasta naleśnikowego
Truskawkowe naleśniki pieczone w gofrownicy – dodatkowe informacje
Ilość naleśników zależy od ich grubości.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Truskawkowe lody na patyku w polewie
Następny przepis: Truskawkowe semifreddo