Truskawki w syropie

Truskawki w syropie

Truskawki w syropie to doskonały dodatek do wielu deserów, ale i samodzielne danie, które zachwyca niepowtarzalnym smakiem. Prosty do wykonania przepis, w którym najważniejszą rolę odgrywają najwyższej jakości, słodkie i soczyste owoce. Delikatny, aromatyczny syrop podsłamia truskawki, jednocześnie wydobywając z nich pełnię naturalnych smaków. Słodki smak truskawek idealnie komponuje się z delikatnym kwaskiem, który pozwala na idealne zbalansowanie smaków. Ten przepis to gwarancja przepysznej, zawsze udanej przekąski, która zadowoli wszystkich wielbicieli słodkich wrażeń. Bez względu na to, jakie masz umiejętności kulinarne, ten przepis na truskawki w syropie na pewno Ci się uda.

Składniki:

  • Truskawki, najlepiej jednakowej wielkości
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka soku z cytryny

Truskawki w syropie – jak zrobić?

  1. 1.
    Wykonanie: truskawki oczyścić, ułożyć w słoikach. Wodę, cukier i sok z cytryny zagotować, przestudzić, zalać truskawki w słoikach, odstawić na 1 godzinę. Następnie słoiki zakręcić, wstawić do garnka o podwójnym dnie, zagotować i gotować około 5 minut. Gorące wyjąć, odwrócić do góry dnem, pozostawić do wystudzenia.

Truskawki w syropie – dodatkowe informacje

Truskawki w syropie to przepyszna i łatwa do przygotowania przekąska. Aby nadać daniem unikalnego smaku, można zastąpić sok z cytryny kwaskiem cytrynowym.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Truskawki w czekoladzie
Następny przepis: Truskawki zasypywane - metoda z babci prababci

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode