Truflowe kuleczki

Truflowe kuleczki

Truflowe kuleczki to prawdziwa uczta dla kubków smakowych, a ich wyjątkowy smak zachwyci każdego miłośnika czekolady. To wykwintna, luksusowa przekąska pełna intensywnych, głębokich smaków. Stworzone z dobrej jakości czekolady i aromatycznego kakao, kuleczki są niezwykle smaczne i bogate w smaku. Mimo że wydają się skomplikowane do zrobienia, przepis jest prosty i nie wymaga wiele czasu. Unikalna konsystencja spożywanych na zimno kuleczek truflowych, sprawia, że są one idealnym deserem na specjalne okazje. Przygotowując truflowe kuleczki, możemy poczuć się jak prawdziwi mistrzowie kuchni.

Składniki:

  • 3 opakowania herbatników
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka miodu
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • po 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych, włoskich, rodzynek
  • aromat rumowy
  • płatki migdałowe

Truflowe kuleczki – jak zrobić?

  1. Herbatniki dobrze pokruszyć, wsypać do miski i kolejno dodawać: cukier puder, kakao, miód, śmietanę, orzechy, aromat rumowy. Wyrobić na jednolitą masę. Uformować małe kulki i obtoczyć w pokruszonych płatkach migdałowych. Ułożyć na talerzu i odstawić do wyschnięcia na 15 minut.

Słowa kluczowe: kulki truflowe

Truflowe kuleczki – dodatkowe informacje

Zamiast aromatu rumowego można również dodać aromat migdałowy.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Trufle piernikowe
Następny przepis: Truskawki na gorąco z lodami, bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode