Trójkąciki teściowej
Przygotujcie się na uciechę kulinarną – Trójkąciki teściowej! Te smakowite przekąski są perfekcyjnym balansem pomiędzy chrupiącą błyszczącą skórką a delikatnym, aksamitnym wnętrzem. Każdy gryz jest prawdziwym wybuchem smaku, który rozkosznie toczy się po języku, pozostawiając trwałe wrażenia kulinarnych doznań. Tak proste w wykonaniu, a dają tak wiele radości. One są idealne na każdą okazję – od szybkich przekąsek po śniadanie, aż po eleganckie przyjęcia. Nie można ich przeoczyć, Trójkąciki teściowej to prawdziwa uczta dla podniebienia. Czas zabrać się za pracę i odkryć sekrety tych małych kulinarnych cudów!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 250 g białego sera
- 250 g mąki
- 250 g margaryny
- 1 jajko
- 1 łyżeczka cukru pudru
- słoik marmolady
Trójkąciki teściowej – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować, pokroić w kwadraty, kłaść marmoladę i sklejać w trójkąty. Piec ok. 20 min. Posypać cukrem pudrem.
Trójkąciki teściowej – dodatkowe informacje
Jeżeli ciasto nie będzie chciało się skleić, warto dodać kwaśną śmietanę.