Tradycyjne udka pieczone z cebulą w foli
Zaskocz swoich bliskich znakomitym danie na obiad i przygotuj tradycyjne udka pieczone z cebulą w folii. To proste i smaczne danie, które zadowoli każdego miłośnika mięsa. Starannie wybrane udka z kurczaka, długie pieczenie w folii aluminiowej i dodatek cebuli nadają mu wyjątkowego smaku oraz zapachu. Jest to danie, które od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem na naszych stołach. Sprawdź ten przepis, a przekonasz się, jak niewiele trzeba, by cieszyć się pysznym i soczystym mięsem prosto z piekarnika. Idealne danie na rodzinny obiad czy spotkanie z przyjaciółmi.
admin
Składniki:
- Udka z kurczaka
- 3 cebule
- Marynata – sól, pieprz, magii, słodka i ostra papryka, 4 ząbki czosnku, majeranek, oliwa
- Dodatkowo folia do pieczenia
Tradycyjne udka pieczone z cebulą w folii – jak zrobić?
-
1.
Udka marynujemy, wszystkie przyprawy mieszamy z oliwą i wrzucamy udka razem z pokrojoną w piórka cebulą, najlepiej jak poleżą tak cała noc ale jak nie mamy czasu można piec odrazu. - Udka z cebulą wkładamy do folii do pieczenia i pieczemy ok. 1 godziny w 180 st.
- Smacznego.
Tradycyjne udka pieczone z cebulą w foli – dodatkowe informacje
Podajemy z ulubionymi dodatkami 🙂
Folię pod koniec rozcinamy aby udka się zrumieniły.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Tradycyjne śledzie w oleju
Następny przepis: Tradycyjne zrazy wołowe zawijane