Tradycyjne udka pieczone z cebulą w foli

Tradycyjne udka pieczone z cebulą w foli

Zaskocz swoich bliskich znakomitym danie na obiad i przygotuj tradycyjne udka pieczone z cebulą w folii. To proste i smaczne danie, które zadowoli każdego miłośnika mięsa. Starannie wybrane udka z kurczaka, długie pieczenie w folii aluminiowej i dodatek cebuli nadają mu wyjątkowego smaku oraz zapachu. Jest to danie, które od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem na naszych stołach. Sprawdź ten przepis, a przekonasz się, jak niewiele trzeba, by cieszyć się pysznym i soczystym mięsem prosto z piekarnika. Idealne danie na rodzinny obiad czy spotkanie z przyjaciółmi.

Składniki:

  • Udka z kurczaka
  • 3 cebule
  • Marynata – sól, pieprz, magii, słodka i ostra papryka, 4 ząbki czosnku, majeranek, oliwa
  • Dodatkowo folia do pieczenia

Tradycyjne udka pieczone z cebulą w folii – jak zrobić?

  1. 1.
    Udka marynujemy, wszystkie przyprawy mieszamy z oliwą i wrzucamy udka razem z pokrojoną w piórka cebulą, najlepiej jak poleżą tak cała noc ale jak nie mamy czasu można piec odrazu.
  2. Udka z cebulą wkładamy do folii do pieczenia i pieczemy ok. 1 godziny w 180 st.
  3. Smacznego.

Tradycyjne udka pieczone z cebulą w foli – dodatkowe informacje

Podajemy z ulubionymi dodatkami 🙂

Folię pod koniec rozcinamy aby udka się zrumieniły.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tradycyjne śledzie w oleju
Następny przepis: Tradycyjne zrazy wołowe zawijane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode