Tosty z jajkiem i serem z patelni
Podczas poszukiwania idealnego przepisu na szybkie, ale sycące śniadanie, nie sposób nie natknąć się na prostą, ale genialną kombinację, jaką są tosty z jajkiem i serem z patelni. Pasują zarówno do leniwego poranka, jak i pośpiechu przed wyjściem do pracy lub szkoły, dostarczając cennych składników odżywczych, które pomogą Ci przetrwać do kolejnego posiłku. Delikatne, chrupiące tosty w jajku na patelni, otulone kremową okrywą z roztopionego sera, stawiają na spontaniczność, prostotę i smak – wszystko to, czego potrzebujesz na dobry początek dnia.
admin
Składniki:
- Jajka (1 jajko na 1 kromkę chleba)
- Ser żółty – plastry
- Chleb
- Margaryna do smażenia
- Ketchup
Tosty z jajkiem i serem z patelni – jak zrobić?
- Roztopić margarynę na patelni.
- Podsmażyć kromki chleba z obu stron. Odłożyć na talerz.
- Na tą samą patelnię rozbić jajko doprawić solą i obsmażyć z obu stron.
- Na chleb położyć ser żółty oraz jajko i znowu ser. Podsmażyć do roztopienia się sera.
- Podawać na ciepło z ketchupem.
Porady – dodatkowe informacje
Można posypać szczypiorkiem lub słodką papryką w proszku
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Tosty po włosku
Następny przepis: Tosty z pieczarkami, szynką i serem