Tortille z kurczakiem, warzywami i serem

Tortille z kurczakiem, warzywami i serem

Kochasz meksykańskie smaki? Ten przepis na tortille z kurczakiem, warzywami i serem stawia na tę pyszną kuchnię! Doskonale sprawdzi się na szybki obiad, imprezę lub piknik. Wypełnienie tego miękkiego, ciepłego placka grilowanym kurczakiem, chrupiącymi warzywami i aromatycznym serem to połączenie, którego nie da się nie polubić. My znamy sekrety, jak zawinąć tortillę, aby wszystko pięknie się trzymało i prezentowało. Skomponuj swoją idealną tortillę z kurczakiem, serem i ulubionymi warzywami. To danie, które zachwyci nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Spróbuj tego przepisu już dziś!

Składniki:

  • 6 dużych tortilli
  • 6 łyżek majonezu
  • 3 pojedyncze piersi kurczaka
  • sól, papryka ostra
  • olej do smażenia
  • 2 pomidory
  • pół małej sałaty lodowej
  • 12 plastrów ogórka
  • średnia cebula
  • 150 g startego sera żółtego

Tortille z kurczakiem, warzywami i serem – jak zrobić?

  1. Pierś kurczaka kroimy w kosteczkę, oprószamy solą i ostrą papryką i smażymy do miękkości na oleju.
  2. Warzywa myjemy. Sałatę szatkujemy, pomidory kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka.
  3. Placek tortilli podgrzewamy 40 sekund w mikrofali. Następnie smarujemy łyżką majonezu. Nakładamy porcję warzyw i mięsa, posypujemy serem i zwijamy według uznania.

Tortille z kurczakiem, warzywami i serem – dodatkowe informacje

Tortille można zwinąć jeden brzeg zostawiając odkryty lub też całkowicie zawinąć i np. zgrilować.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tortille kukurydziane z sałatką
Następny przepis: Tortille z mięsem z kaczki i warzywami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode