Tortille z kurczakiem, warzywami i serem
Kochasz meksykańskie smaki? Ten przepis na tortille z kurczakiem, warzywami i serem stawia na tę pyszną kuchnię! Doskonale sprawdzi się na szybki obiad, imprezę lub piknik. Wypełnienie tego miękkiego, ciepłego placka grilowanym kurczakiem, chrupiącymi warzywami i aromatycznym serem to połączenie, którego nie da się nie polubić. My znamy sekrety, jak zawinąć tortillę, aby wszystko pięknie się trzymało i prezentowało. Skomponuj swoją idealną tortillę z kurczakiem, serem i ulubionymi warzywami. To danie, które zachwyci nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Spróbuj tego przepisu już dziś!
admin
Składniki:
- 6 dużych tortilli
- 6 łyżek majonezu
- 3 pojedyncze piersi kurczaka
- sól, papryka ostra
- olej do smażenia
- 2 pomidory
- pół małej sałaty lodowej
- 12 plastrów ogórka
- średnia cebula
- 150 g startego sera żółtego
Tortille z kurczakiem, warzywami i serem – jak zrobić?
- Pierś kurczaka kroimy w kosteczkę, oprószamy solą i ostrą papryką i smażymy do miękkości na oleju.
- Warzywa myjemy. Sałatę szatkujemy, pomidory kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka.
- Placek tortilli podgrzewamy 40 sekund w mikrofali. Następnie smarujemy łyżką majonezu. Nakładamy porcję warzyw i mięsa, posypujemy serem i zwijamy według uznania.
Tortille z kurczakiem, warzywami i serem – dodatkowe informacje
Tortille można zwinąć jeden brzeg zostawiając odkryty lub też całkowicie zawinąć i np. zgrilować.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Tortille kukurydziane z sałatką
Następny przepis: Tortille z mięsem z kaczki i warzywami