Tortellini z serem ricotta, szpinakiem i kurczakiem

Tortellini z serem ricotta, szpinakiem i kurczakiem

Podnieś swoje umiejętności kulinarne na wyższy poziom z naszym przepisem na Tortellini z serem ricotta, szpinakiem i kurczakiem. Klasyka kuchni włoskiej, która zadowoli wszystkich miłośników makaronowych dań. Delikatne tortellini napełnione kombinacją aksamitnego sera ricotta, świeżego szpinaku i soczystego kurczaka tworzą prawdziwą symfonię smaków. Są niezwykle sycące i wyjątkowo smaczne, doskonałe na rodzinne obiady lub spotkania ze znajomymi. Komponują się zarówno z wytrawnymi, jak i słodkimi dodatkami. Nie sposób odmówić sobie takiej przyjemności!

Składniki:

  • 1 paczka tortellini z serem risotta i szpinakiem o wadze 250 g
  • 1 filet z kurczaka
  • 2 średnie pomidory
  • 1 zielona papryka
  • 1/2 szklanki śmietanki 30%
  • Twaróg chudy do posypania
  • Oliwa z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól, pieprz, papryka ostra, bazylia, curry

Tortellini z serem ricotta, szpinakiem i kurczakiem – jak zrobić?

  1. Gotuję makaron w osolonej wodzie.
  2. Na oliwie podsmażam pierś pokrojoną w kostkę. Gdy zmieni kolor na jasny dodaję pokrojone w małe plastry ćwiartki pomidorów, paprykę pokrojoną w cieniutkie paseczki oraz przyprawy. Dusimy pod przykryciem do połączenia wszystkich składników. Doprawiamy śmietanką, chwilę jeszcze smażymy.
  3. Wykładamy na talerz makaron i zalewamy naszym kurczakiem w sosie z warzywami, posypujemy kawałkami twarogu.

Smacznego:)

Słowa kluczowe: ravioli z kurczakiem

xxxx – dodatkowe informacje

Tortellini z serem ricotta, szpinakiem i kurczakiem możecie zastąpić innym makaronem, np.: penne lub świderkami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tortellini w sosie smietanowym
Następny przepis: Tortellini ze szpinakiem i ricottą w sosie smietanowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode