Tortellini z serem ricotta, szpinakiem i kurczakiem
Podnieś swoje umiejętności kulinarne na wyższy poziom z naszym przepisem na Tortellini z serem ricotta, szpinakiem i kurczakiem. Klasyka kuchni włoskiej, która zadowoli wszystkich miłośników makaronowych dań. Delikatne tortellini napełnione kombinacją aksamitnego sera ricotta, świeżego szpinaku i soczystego kurczaka tworzą prawdziwą symfonię smaków. Są niezwykle sycące i wyjątkowo smaczne, doskonałe na rodzinne obiady lub spotkania ze znajomymi. Komponują się zarówno z wytrawnymi, jak i słodkimi dodatkami. Nie sposób odmówić sobie takiej przyjemności!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 paczka tortellini z serem risotta i szpinakiem o wadze 250 g
- 1 filet z kurczaka
- 2 średnie pomidory
- 1 zielona papryka
- 1/2 szklanki śmietanki 30%
- Twaróg chudy do posypania
- Oliwa z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- Sól, pieprz, papryka ostra, bazylia, curry
Tortellini z serem ricotta, szpinakiem i kurczakiem – jak zrobić?
- Gotuję makaron w osolonej wodzie.
- Na oliwie podsmażam pierś pokrojoną w kostkę. Gdy zmieni kolor na jasny dodaję pokrojone w małe plastry ćwiartki pomidorów, paprykę pokrojoną w cieniutkie paseczki oraz przyprawy. Dusimy pod przykryciem do połączenia wszystkich składników. Doprawiamy śmietanką, chwilę jeszcze smażymy.
- Wykładamy na talerz makaron i zalewamy naszym kurczakiem w sosie z warzywami, posypujemy kawałkami twarogu.
Smacznego:)
Słowa kluczowe: ravioli z kurczakiem
xxxx – dodatkowe informacje
Tortellini z serem ricotta, szpinakiem i kurczakiem możecie zastąpić innym makaronem, np.: penne lub świderkami.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Tortellini w sosie smietanowym
Następny przepis: Tortellini ze szpinakiem i ricottą w sosie smietanowym