Tort truskawkowy z kiślem

Tort truskawkowy z kiślem

Zachwycający tort truskawkowy z kiślem to wyjątkowa propozycja na każdą okazję. Pyszna, krucha istota tego cukierniczego dzieła rewelacyjnie łączy się z delikatnym smakiem truskawek i niepowtarzalnym aromatem kisielu. Stwarza to niepowtarzalne doznania smakowe, które zadowolą nawet najbardziej wymagających łasuchów. Przesłodzony krem z kisielu dodaje niepowtarzalnej nuty, która urozmaici smak deseru. Przygotowanie tego tortu może być wspaniałą okazją do wspólnego spędzenia czasu z rodziną. A później, oczywiście, do wspólnego delektowania się tym wyjątkowym wypiekiem. Więc weźcie książkę kucharską, zaaportujcie produkty i cieszcie się niezapomnianym tortem truskawkowym z kiślem.

Składniki:

  • Krem: 1 duży kisiel lub 2 małe
  • 1 szklanka cukru
  • 1 kostka masła
  • 1 żółtko
  • truskawki świeże lub mrożone
  • 2 dowolne galaretki
  • Biszkopt: 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • niepełna szklanka mąki i cukru

Tort truskawkowy z kiślem – jak zrobić?

  1. Krem: kisiel ugotować w 1/2 porcji wody podanej na opakowaniu. Utrzeć masło i do masła dodawać ostudzony kisiel, pod koniec miksowania dodać świeże lub mrożone rozdrobnione truskawki.
  2. Biszkopt: Jajka i cukier miksować aż do zgęstnienia, a następnie dodać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę.
  3. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  4. Gdy biszkopt ostygnie, przekroić go na pół.
  5. Wykładać kremem i przykryć drugą połową biszkoptu.
  6. Na wierzchu tortu zalewamy galaretką.

Słowa kluczowe: kisielem, krem z kisielu

porady – dodatkowe informacje

Na wierzch można dodać świeże truskawki i zalać galaretką.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tort truskawkowy na zimno
Następny przepis: TORT TYGRYS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode