Tort sernikowy na zimno z truskawkami

Tort sernikowy na zimno z truskawkami

Podczas ciepłych, letnich miesięcy idealnym rozwiązaniem na deser może być coś lekkiego, ale jednocześnie wyjątkowo smacznego. Nasz przepis na tort sernikowy na zimno z truskawkami to doskonały wybór na taką okazję. Przepis ten łączy w sobie dwa ulubione smaki – kremowy sernik i słodko-kwaśne truskawki. Ta niezwykła, a zarazem delikatna kombinacja smaków z pewnością zachwyci każdego łasucha. Co więcej, składniki do tego tortu są łatwo dostępne, a przygotowanie jest na tyle proste, że nawet osoby, które nigdy wcześniej nie robiły tortów na zimno, poradzą sobie bez problemu.

Składniki:

  • Spód sernika:
  • Ok 200g ciastek Petit Bery
  • 100g masła
  • Masa serowa:
  • 1 kg sera na serniki
  • 2 cukry waniliowe
  • 150g cukru pudru
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • Owoce:
  • Truskawki 250g
  • 1 kiwi
  • 1 banan
  • 1 opakowanie ciastek typu Oreo
  • Tortownica 18cm

Tort sernikowy na zimno z truskawkami – jak zrobić?

Tort sernikowy na zimno z truskawkami – dodatkowe informacje

Do sernika można użyć dowolnych owoców.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sernik na zimno z musem brzoskwioniowym
Następny przepis: sernik na zimno z owocami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode