Tort sernikowy na zimno z truskawkami
Podczas ciepłych, letnich miesięcy idealnym rozwiązaniem na deser może być coś lekkiego, ale jednocześnie wyjątkowo smacznego. Nasz przepis na tort sernikowy na zimno z truskawkami to doskonały wybór na taką okazję. Przepis ten łączy w sobie dwa ulubione smaki – kremowy sernik i słodko-kwaśne truskawki. Ta niezwykła, a zarazem delikatna kombinacja smaków z pewnością zachwyci każdego łasucha. Co więcej, składniki do tego tortu są łatwo dostępne, a przygotowanie jest na tyle proste, że nawet osoby, które nigdy wcześniej nie robiły tortów na zimno, poradzą sobie bez problemu.
Piotr Zieliński
Składniki:
- Spód sernika:
- Ok 200g ciastek Petit Bery
- 100g masła
- Masa serowa:
- 1 kg sera na serniki
- 2 cukry waniliowe
- 150g cukru pudru
- 4 łyżeczki żelatyny
- Owoce:
- Truskawki 250g
- 1 kiwi
- 1 banan
- 1 opakowanie ciastek typu Oreo
- Tortownica 18cm
Tort sernikowy na zimno z truskawkami – jak zrobić?
Tort sernikowy na zimno z truskawkami – dodatkowe informacje
Do sernika można użyć dowolnych owoców.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sernik na zimno z musem brzoskwioniowym
Następny przepis: sernik na zimno z owocami