Tatar z łososia surowego
Podaruj swoim kubkom smakowym niezapomniane doznania dzięki temu wykwintnemu przepisowi na tatar z łososia surowego! Rzeźbienie z łososia jest sztuką, która dostarczy Ci radości z samego procesu tworzenia, a delikatny smak tego niezwykłego dania zachwyci każdego miłośnika kuchni, który ceni sobie oryginalne, eleganckie dania. Idealny na specjalne okazje czy ekskluzywne spotkania, ten przepis na tatar z łososia surowego to prawdziwa gratka dla smakoszy. Wykorzystaj nasz przepis i zaskocz swoich najbliższych wyjątkowym danie – takim, jakie podaje się we francuskich restauracjach z gwiazdką Michelin.
admin
Składniki:
- 100 g surowego łososia
- 1 mała cebula
- 1 ogórek kiszony
- 0,5 czerwonej papryki
- paski cukinii
- sól, pieprz, sok z cytryny
Tatar z łososia surowego – jak zrobić?
- Łososia surowego dokładnie myjemy, usuwamy ości i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w drobną kostkę, dodajemy sok z cytryny, sól oraz pieprz. Całość mieszamy i przekładamy na talerz.
- Podajemy z dodatkiem drobno posiekanej szalotki, papryki oraz ogórka.
- Na wierzch tatara podajemy wstążki cukinii.
Tatar z łososia surowego – dodatkowe informacje
Przepis na tatar z łososia surowego możemy oczywiście dowolnie modyfikować. Zamiast łososia surowego możemy zrobić tatar z łososia wędzonego lub wymieszać oba rodzaje.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Tartinki z łososiem i kremem szpinakowym
Następny przepis: Tatar z pstrąga