Tatar z łososia surowego

Tatar z łososia surowego

Podaruj swoim kubkom smakowym niezapomniane doznania dzięki temu wykwintnemu przepisowi na tatar z łososia surowego! Rzeźbienie z łososia jest sztuką, która dostarczy Ci radości z samego procesu tworzenia, a delikatny smak tego niezwykłego dania zachwyci każdego miłośnika kuchni, który ceni sobie oryginalne, eleganckie dania. Idealny na specjalne okazje czy ekskluzywne spotkania, ten przepis na tatar z łososia surowego to prawdziwa gratka dla smakoszy. Wykorzystaj nasz przepis i zaskocz swoich najbliższych wyjątkowym danie – takim, jakie podaje się we francuskich restauracjach z gwiazdką Michelin.

Składniki:

  • 100 g surowego łososia
  • 1 mała cebula
  • 1 ogórek kiszony
  • 0,5 czerwonej papryki
  • paski cukinii
  • sól, pieprz, sok z cytryny

Tatar z łososia surowego – jak zrobić?

  1. Łososia surowego dokładnie myjemy, usuwamy ości i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w drobną kostkę, dodajemy sok z cytryny, sól oraz pieprz. Całość mieszamy i przekładamy na talerz.
  2. Podajemy z dodatkiem drobno posiekanej szalotki, papryki oraz ogórka.
  3. Na wierzch tatara podajemy wstążki cukinii.

Tatar z łososia surowego – dodatkowe informacje

Przepis na tatar z łososia surowego możemy oczywiście dowolnie modyfikować. Zamiast łososia surowego możemy zrobić tatar z łososia wędzonego lub wymieszać oba rodzaje.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tartinki z łososiem i kremem szpinakowym
Następny przepis: Tatar z pstrąga

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode