tarte buraczki z cebulką do obiadu
Odkryj uroki buraczków na nowo, z naszym przepisem na tartego buraczka z cebulką. Sięgnij po skarby ziemskie, by stworzyć smakowite, zdrowe i kolorowe buraczki do obiadu. Prostota tej potrawy potrafi zdziałać cuda, uwalniając zaskakujące połączenie smaków. Buraczki gotowane, potem tarte i duszone z delikatnie podsmażoną, złocistą cebulką to tajemnica tego przysmaku. Idealnie doprawione, stanowią świetne urozmaicenie codziennych posiłków. Ten uniwersalny dodatek sprawdzi się zarówno na obiad, jak i kolację. Kuszący, domek i aromatyczny smak. Oto przepis na tartego buraczka z cebulką.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 5-6 buraków
- 1-2 cebule
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- odrobina cukru
- 1-2 łyżki oleju
Tarte buraczki z cebulką do obiadu – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
- Buraki gotujemy, ostudzone obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
- Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, olejem, cukrem i sokiem z cytryny.
- Gotowe odstawiamy na około pół godzinki do lodówki, aby smaki się dokładnie połączyły, a surówka ochłodziła.
- Podajemy jako dodatek do obiadu lub wcinamy oddzielnie. Smacznego!
Słowa kluczowe: buraczki tarte z cebulką, starte buraki, cebulka i buraczek, jak przyprawić buraczki tarte, jak doprawic buraki gotowane, buraczki gotowane tarte, jak zrobić buraczki tarte, buraki tarte przepis, buraczki domowe, buraczki do obiadu z cebulką, buraczki tarte przepisy, buraczki gotowane przepis, buraki tarte, buraczki tarte przepis, przepis na buraczki tarte, buraki z cebulą, buraczki z cebulką, buraczki tarte, buraczki
Porady – Dodatkowe informacje
Zawsze wybieram małe buraczki, wtedy mam pewność, że nie będą łykowate lub niesmaczne.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Tartaletki z prażonymi jabłkami i cynamonem
Następny przepis: Tartaletki z warzywami sezonowymi