Szynka w miodzie

Szynka w miodzie

Szukasz pomysłu na smaczny i aromatyczny obiad? Poniższy przepis na szynkę pieczoną w miodzie na pewno przypadnie Ci do gustu. To połączenie soczystej, aksamitnej szynki z upajającą słodyczą miodu stworzy niepowtarzalny smak, który zadowoli nawet najbardziej wymagających domowników. Podawana na gorąco, z dodatkami według uznania, szynka w miodzie jest jednym z dań, które potrafią na dobre rozgrzać rodzinny stół. Jest to tradycyjna, klasyczna potrawa, która zachwyci zarówno swoim wyglądem, jak i smakiem. Niezwykle prosta do przygotowania, będąca dowodem na to, że niektóre potrawy nie muszą być skomplikowane, aby były pyszne.

Składniki:

  • Ok. 1 kg surowej szynki
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oleju
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki przyprawy do mięs
  • 1 łyżka soli czosnkowej
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 szklanka keczupu
  • 1 szklanka miodu sztucznego

Szynka w miodzie – jak zrobić?

  1. Szynka w miodzie
  2. Szynka w miodzie

Szynka w miodzie – jak zrobić?

xxxx – dodatkowe informacje

Jeśli brak nam czasu to szynkę z przyprawami pozostawiamy chociaż na 2 godziny. Najlepiej jednak na całą noc.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: SZYNKA SUSZONA
Następny przepis: Szynka w sosie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode