Szynka w miodzie
Szukasz pomysłu na smaczny i aromatyczny obiad? Poniższy przepis na szynkę pieczoną w miodzie na pewno przypadnie Ci do gustu. To połączenie soczystej, aksamitnej szynki z upajającą słodyczą miodu stworzy niepowtarzalny smak, który zadowoli nawet najbardziej wymagających domowników. Podawana na gorąco, z dodatkami według uznania, szynka w miodzie jest jednym z dań, które potrafią na dobre rozgrzać rodzinny stół. Jest to tradycyjna, klasyczna potrawa, która zachwyci zarówno swoim wyglądem, jak i smakiem. Niezwykle prosta do przygotowania, będąca dowodem na to, że niektóre potrawy nie muszą być skomplikowane, aby były pyszne.
admin
Składniki:
- Ok. 1 kg surowej szynki
- 2 cebule
- 4 łyżki oleju
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżki przyprawy do mięs
- 1 łyżka soli czosnkowej
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 szklanka keczupu
- 1 szklanka miodu sztucznego
Szynka w miodzie – jak zrobić?
Szynka w miodzie – jak zrobić?
xxxx – dodatkowe informacje
Jeśli brak nam czasu to szynkę z przyprawami pozostawiamy chociaż na 2 godziny. Najlepiej jednak na całą noc.