Szybkie tagliatelle z tuńczykiem

Szybkie tagliatelle z tuńczykiem

Uwielbiamy przepisy, które są proste, szybkie i smaczne. Właśnie dlatego prezentujemy przepis na szybkie tagliatelle z tuńczykiem. Tę pyszną, sycącą potrawę można przygotować w mniej niż 30 minut, dzięki czemu jest doskonała na niespodziewanych gości czy po długim dniu pracy. Makaron tagliatelle idealnie komponuje się z delikatnym smakiem tuńczyka, tworząc proste danie, które jednocześnie zachwyca swoim smakiem. Na pewno oczaruje ono każdego miłośnika włoskich smaków. Przekonajcie się sami, jak proste i smaczne może być gotowanie z naszym przepisem na tagliatelle z tuńczykiem.

Składniki:

  • Makaron tagliatelle
  • Puszka tuńczyka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów w kawałkach
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • Zielone oliwki
  • Tarty żółty ser
  • sól, pieprz
  • listek bazylii

Szybkie tagliatelle z tuńczykiem – jak zrobić?

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie według instrukcji. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę i czosnek. Odsączyć tuńczyka, dodać na patelnię i podsmażyć go także. Dodać zawartość puszki pomidorów wraz z sosem. Dodać pokrojone oliwki, łyżeczkę koncentratu i przyprawić do smaku. Połączyć powstały sos z makaronem. Podawać z tartym serem i ozdobić liściem bazylii.

Szybkie tagliatelle z tuńczykiem – dodatkowe informacje

Warto do sosów z makaronu dodawać łyżkę wody, w której makaron się gotował – zapobiegnie to nasiąknięciu makaronu sosem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Szybkie śliwki w occie
Następny przepis: szybkie, zdrowe ciasto z jabłkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode