szybka i zdrowa pasta jajeczna
Zdrowa pasta jajeczna to doskonała propozycja na szybki, lekki posiłek. Idealna na śniadanie, lunch lub jako dodatek do pieczywa przy sporządzaniu kanapek. Nasza pasta charakteryzuje się nie tylko prostotą wykonania, ale przede wszystkim zdrowym składem. Bazujemy bowiem na jajach, które są źródłem wielu cennych dla naszego organizmu składników, takich jak białko, witaminy czy minerały. Całość dopełniamy szczyptą przypraw, by dodać naszej paście wyrazistego smaku. Spróbuj naszej szybkiej i zdrowej pasty jajecznej – to doskonały pomysł na prosty, a zarazem pożywny posiłek.
admin
Składniki:
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 1 średnia cebulka biała lub granatowa
- majonez
- sól, pieprz lub pieprz ziołowy
- szczypiorek
Szybka i zdrowa pasta jajeczna – jak zrobić?
-
1.
Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do miseczki, gnieciemy widelcem. Przyprawiamy. Kroimy szczypiorek i cebulkę w małą kostkę, dodajemy do jajek. Mieszamy. Dodajemy około łyżeczki majonezu. Mieszamy. Gotowe.
xxxx – dodatkowe informacje
Tytuł: szybka i zdrowa pasta jajeczna
Słowa kluczowe: zdrowa pasta jajeczna
tak przygotowana pastę możemy przechowywać w zamkniętym pojemniczku w lodówce nawet kilka dni
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Szybka i Tania Pizza
Następny przepis: Szybka i pyszna sałatka z tuńczykiem - idealna na imprezę