SZPINAK DO OBIADU

SZPINAK DO OBIADU

Wprowadź zdrowy składnik do swojego codziennego menu dzięki naszemu przepisowi na Szpinak do obiadu. Szpinak, zasłynął jako ulubione danie Popeye’a, a my wiemy, dlaczego! Jest to wysokobiałkowe źródło witamin i minerałów niezbędnych dla Twojego ciała. Ten przepis prezentuje szpinak w nowatorski sposób, którego nie można zignorować. Wykorzystuje unikalne połączenie składników i przypraw, które pomagają zrównoważyć naturalny smak szpinaku. Na końcu pojawi się wspaniałe danie pełne zdrowych cech, które będzie idealnym dodatkiem do każdego obiadu. Upewnij się, że masz wszystkie składniki gotowe, aby zacząć przygotowywać ten zdrowy, smaczny, zielony dodatek do obiadu!

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku (mrożony lub świeży)
  • 6 ząbków czosnku
  • 20 g masła
  • 100 ml śmietany 18%
  • 100 g sera żółtego
  • Sól lub Vegeta

Szpinak do obiadu – jak zrobić?

  1. WYKONANIE:

    Szpinak wkładamy do garnka lub głębszej patelni. Podgrzewamy na małym ogniu aż wyparuje cała woda. W tym czasie obieramy i przeciskamy przez praskę czosnek, ser żółty ścieramy na tarce. Jak szpinak nie ma już wody w sobie, dodajemy masło, rozpuszczamy następnie czosnek i śmietanę. Zagotowujemy i wyłączamy gaz. Dodajemy ser żółty i mieszamy, doprawiamy do smaku solą lub przyprawą uniwersalną warzywną.

Tak przygotowany szpinak jest fantastyczny jako ciepła surówka do obiadu, ale też nim możemy faszerować mięsa. Smacznego!

SZPINAK DO OBIADU – dodatkowe informacje

Z tego przepisu można pominąć ser żółty, też jest pyszny.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Szpecle alzackie z warzywami według przepisu Michel Moran
Następny przepis: Szpinak do obiadu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode