Szaszłyki drobiowe z pieczarkami, cukinią, papryką i pomidorkami
Dzisiaj przeniesiemy się w wyjątkowy kulinarny krajobraz pełen aromatów i smaków. Przedstawiamy przepis na wyjątkowe szaszłyki drobiowe z pieczarkami, cukinią, papryką i pomidorkami – to połączenie pysznych składników, które nie tylko urozmaicą Twoje menu, ale również zachwycą smakiem. Ten przepis jest idealnym rozwiązaniem na weekendowy obiad lub spotkanie z przyjaciółmi – te aromatyczne szaszłyki z piekarnika z cukinią są niezwykle proste w przygotowaniu i gwarantują niezapomnianą ucztę dla oka i podniebienia. Zapraszamy do odkrywania nowych smaków i kulinarnych inspiracji.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 3 podwójne filety z kurczaka – 1,2kg
- 15 sztuk średniej wielkości pieczarek
- 2 małe cukinie
- 2 czerwone papryki (lub żółte)
- 32 koktajlowe pomidorki (żółte, czerwone)
- kilka łyżek oleju
- przyprawa do szaszłyków
- dodatkowo 16 sztuk patyczków do szaszłyków
Szaszłyki drobiowe z pieczarkami, cukinią, papryką i pomidorkami – jak zrobić?
Szaszłyki drobiowe z pieczarkami, cukinią, papryką i pomidorkami – dodatkowe informacje
Zamiast gotowej przyprawy do szaszłyków możemy sami taką przyprawę przygotować np. 2 łyżki curry, 2 łyżki słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, 2 ząbki czosnku, szczypta tymianku, oregano, sól do smaku.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Szaszłyki grillowane z polędwiczek i warzyw
Następny przepis: szaszłyki na przyjęcie