ŚWIEŻE WARZYWA Z DIPEM CZOSNKOWYM
Zapraszamy do odkrycia prostego, ale niesamowicie smacznego przepisu na Świeże Warzywa z Dipem Czosnkowym. Wyselekcjonowane, chrupiące warzywa okazują się być doskonałym połączeniem z delikatnym, a zarazem wyrazistym dipem czosnkowym. Jest to idealne danie na letnie popołudnie czy imprezę w ogrodzie. Ten przepis sprawdzi się również jako zdrowa przekąska do pracy czy szkoły. Ożywczy smak warzyw w połączeniu z aromatycznym dipem czosnkowym to kompozycja, która z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagających miłośników kulinarnej sztuki. Zaufaj nam i spróbuj – nie pożałujesz.
admin
Składniki:
- Dip:
- 100 g serka czosnkowego
- 150 g jogurtu naturalnego Zott
- 1 łyżeczka posiekanego koperku lub szczypiorku
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka zielonego pesto
- sól
- pieprz
- zielony ogórek
- papryka czerwona
- marchewka
- selera naciowego
Świeże warzywa z dipem czosnkowym – jak zrobić?
- Serek czosnkowy wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać jogurt, majonez, pesto i posiekana zieleninę. Ewentualnie doprawić.
- Warzywa umyć, obrać i pokroić w zgrabne paski.
- Umaczać warzywa w dipie i chrupać do woli.
- Smacznego!
Słowa kluczowe: dip czosnkowy do warzyw
ŚWIEŻE WARZYWA Z DIPEM CZOSNKOWYM – dodatkowe informacje
Aby były jeszcze smaczniejsze i bardziej chrupiące należy je pokroić tuż przed podaniem, aby nie zwiędły.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Świeże szparagi podane z ziemniakami w mundurkach.
Następny przepis: Świńskie Ryjki