ŚWIEŻE WARZYWA Z DIPEM CZOSNKOWYM

ŚWIEŻE WARZYWA Z DIPEM CZOSNKOWYM

Zapraszamy do odkrycia prostego, ale niesamowicie smacznego przepisu na Świeże Warzywa z Dipem Czosnkowym. Wyselekcjonowane, chrupiące warzywa okazują się być doskonałym połączeniem z delikatnym, a zarazem wyrazistym dipem czosnkowym. Jest to idealne danie na letnie popołudnie czy imprezę w ogrodzie. Ten przepis sprawdzi się również jako zdrowa przekąska do pracy czy szkoły. Ożywczy smak warzyw w połączeniu z aromatycznym dipem czosnkowym to kompozycja, która z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagających miłośników kulinarnej sztuki. Zaufaj nam i spróbuj – nie pożałujesz.

Składniki:

  • Dip:
  • 100 g serka czosnkowego
  • 150 g jogurtu naturalnego Zott
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku lub szczypiorku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka zielonego pesto
  • sól
  • pieprz
  • zielony ogórek
  • papryka czerwona
  • marchewka
  • selera naciowego

Świeże warzywa z dipem czosnkowym – jak zrobić?

  1. Serek czosnkowy wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać jogurt, majonez, pesto i posiekana zieleninę. Ewentualnie doprawić.
  2. Warzywa umyć, obrać i pokroić w zgrabne paski.
  3. Umaczać warzywa w dipie i chrupać do woli.
  4. Smacznego!

Słowa kluczowe: dip czosnkowy do warzyw

ŚWIEŻE WARZYWA Z DIPEM CZOSNKOWYM – dodatkowe informacje

Aby były jeszcze smaczniejsze i bardziej chrupiące należy je pokroić tuż przed podaniem, aby nie zwiędły.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Świeże szparagi podane z ziemniakami w mundurkach.
Następny przepis: Świńskie Ryjki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode