Suszona skórka pomarańczowa

Suszona skórka pomarańczowa

Suszona skórka pomarańczowa to doskonały dodatek do wielu potraw. Może dodać nutę cytrusowej świeżości do ciast, sosów, koktajli, a także herbatek. Choć w sklepach dostępne są różne warianty tego rodzaju przyprawy, suszenie skórki pomarańczowej w domu daje możliwość kontrolowania procesu i tworzenia produktu bez sztucznych dodatków. Jest to niezwykle proste, a efekt końcowy, zachowujący pełnię smaku i aromatu, zdecydowanie wynagradza początkowy trud. Oto przepis na domową suszoną skórkę pomarańczową, który łatwo możesz zrealizować w swojej kuchni.

Składniki:

  • 1 banan

Suszona skórka pomarańczowa – jak zrobić?

  1. Owoc myjemy i osuszamy. Obieramy ze skórki, środek zjadamy a skórkę zostawiamy. Ze skórki ścinamy białą część (jest gorzka) i wyrzucamy. Skórkę pomarańczową kroimy bardzo drobno i suszymy.

Słowa kluczowe: suszona skórka z pomarańczy, skórka pomarańczowa suszona, skórka pomarańczowa jak zrobić, suszona skórka pomarańczy

Suszona skórka pomarańczowa – dodatkowe informacje

Ja ususzyłam swoją w metalowej miseczce na kaloryferze.Na drugi dzień była już odpowiednio sucha.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sushi z jarmużem, ogórkiem, krabem i łososiem
Następny przepis: Suszone jabłka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode