Surówka z kiszonej kapusty do obiadu

Surówka z kiszonej kapusty do obiadu

Czy znasz sekret prawdziwej, domowej kuchni? To nie tylko umiejętność gotowania, ale przede wszystkim umiejętność wykorzystywania prostej żywności do stworzenia smakowitych i pożywnych potraw. A nie ma lepszego przykładu niż surówka z kiszonej kapusty do obiadu. Może być to doskonałe uzupełnienie obiadowego stołu, dodające niepowtarzalny smak i chrupkość każdemu daniu. Ta surówka, wykonana według tradycyjnej receptury, jest esencją kuchni domowej – prosta, zdrowa i niezwykle smakowita. Twój obiad nigdy nie będzie nudny z tym klasycznym przepisem na surówkę z kiszonej kapusty!

Składniki:

  • kapusta kiszona – 500 g
  • marchewka mała
  • cebula
  • olej – 3-4 łyżki
  • cukier – 2 łyżeczki
  • nasiona kopru lub kminek cały – łyżeczka
  • sól, pieprz

Surówka z kiszonej kapusty do obiadu – jak zrobić?

  1. Kapustę odcisnąć i poszatkować.
  2. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić drobną kostkę.
  3. Kapustę wymieszać z marchewką, cebulą i olejem. Dodać cukier, sól i pieprz do smaku. Posypać kminkiem.
  4. Smacznego.

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty do obiadu – dodatkowe informacje

Nasiona, jeśli ktoś nie lubi, można pominąć.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Surówka z kapusty z czosnkiem
Następny przepis: Surówka z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode