Surówka z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli

Surówka z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli

Czy szukasz smacznego dodatku do swojego obiadu? Spróbuj surówki z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli – ta apetyczna sałatka z ogórka kiszonego będzie doskonałym uzupełnieniem każdej potrawy. Delikatna kwasność kiszonych ogórków doskonale komponuje się z soczystym jabłkiem i lekko ostrą cebulą, tworząc wyjątkowo pyszną kompozycję. A ogórki kiszone są nie tylko smaczne, ale i zdrowe – są naturalnym probiotykiem i źródłem witamin. Ta surówka z ogórka kiszonego i jabłka zapewni Ci prawdziwą eksplozję smaków, idealną na letni obiad. Zaskocz swoich gości i zaserwuj im coś niebanalnego!

Składniki:

  • 5 ogórków kiszonych
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju o smaku cytryny i bazylii
  • sól, pieprz do smaku

Surówka z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli – jak zrobić?

  1. Ogórki kiszone i jabłko (można dodać je ze skórką) zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  2. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę.
  3. Natkę pietruszki posiekać.
  4. Ogórki, jabłko, cebulę i natkę wymieszać ze sobą.
  5. Następnie dodać olej, pieprz i odrobinę soli.
  6. Przed podaniem schłodzić przez chwilę.

Surówka z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli – dodatkowe informacje

W tej surówce użyłam oleju kujawskiego o smaku cytrynowo-bazyliowym.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Surówka z kiszonych ogórków i cebuli
Następny przepis: surówka z korniszonów i jabłek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode