Strogonow z wołowina , papryką i pieczarkami

Strogonow z wołowina , papryką i pieczarkami

Zapraszamy do odkrycia aromatycznego strogonowa z wołowiną, papryką i pieczarkami. W naszym przepisie połączyliśmy smak kruchej wołowiny, chrupiącą paprykę i soczyste pieczarki, tworząc danie pełne bogatych aromatów. Strogonow to klasyczne rosyjskie danie z wołowiny, które zdobyło popularność na całym świecie. Nasza interpretacja tego popularnego specjału ma w sobie coś wyjątkowego. Ciepłe, delikatne i pełne smaku – taki jest nasz strogonow z pieczarkami i papryką. Idealny na rodzinne spotkanie lub przyjęcie dla przyjaciół. Tym razem do strogonowa dodajemy też paprykę i pieczarki, które doskonale uzupełniają smak wołowiny.

Składniki:

  • 1 kilogram mięsa wołowego
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka mąki
  • połowa słoiczka koncentratu pomidorowego
  • słoiczek marynowanej papryki dwukolorowej
  • 3 cebule
  • 1/2 kilograma pieczarek
  • pieprz
  • sól
  • tłuszcz

Strogonow z wołowiną, papryką i pieczarkami – jak zrobić?

  1. 1.
    Wołowinę należy pokroić w grubsze paski.
  2. 2.
    Pieczarki umyć, osączyć i pokroić w paseczki.
  3. 3.
    Następnie paprykę i cebulę również pokroić w paski.
  4. 4.
    Na patelnię wyłożyć mięso i podsmażyć na tłuszczu.
  5. 5.
    Przełożyć mięso do rondla, podlać wodą i dusić.
  6. 6.
    Warzywa również podsmażyć na tłuszczu i dodać do mięsa razem z koncentratem pomidorowym.
  7. 7.
    Wymieszać wszystko, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  8. 8.
    Gotowy strogonow zabielamy mieszanką wody i mąki.

xxxx – dodatkowe informacje

Strogonow z wołowiną, papryką i pieczarkami


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Strogonow
Następny przepis: Strucla drożdżowa z jabłkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode