Spaghetti po niemiecku
Przepis na spaghetti po niemiecku to interesująca propozycja na smakowity obiad, który łączy w sobie tradycyjną włoską potrawę z niemieckimi akcentami. To wyśmienite danie, które będzie idealne dla miłośników nietuzinkowych połączeń w kuchni. To świetny sposób na wykorzystanie spaghetti w zupełnie nowy sposób. Składniki są łatwo dostępne, a ich połączenie tworzy zaskakująco smaczną potrawę. Jeżeli jesteś gotowy na eksperymenty w kuchni i chcesz odkryć nowe smaki, ten przepis na spaghetti po niemiecku jest dla Ciebie!
admin
Składniki:
- Makaron Spaghetti
- Kiełbasa śląska
- Koncentrat pomidorowy
- Cebula
- Marchewka
- Pietruszka
- Majeranek
- Tymianek
- Bazylia
- Oregano
- Papryka ostra
Spaghetti po niemiecku – jak zrobić?
- Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.
- Kiełbasę kroimy na drobne kawałki lub na połówki plasterków, kroimy również cebule i marchewkę, razem wszystko podsmażamy. Kiedy jest wystarczająco podsmażone, dolewamy wody i dusimy pod przykryciem. Kiedy sos wrze, dodajemy słoiczek koncentratu pomidorowego, przyprawiamy i smażymy jeszcze około 5 minut pod przykryciem.
Smacznego!
Spaghetti po niemiecku – dodatkowe informacje
Poszczególne przyprawy można zastąpić ziołami prowansalskimi.