Spaghetti po niemiecku

Spaghetti po niemiecku

Przepis na spaghetti po niemiecku to interesująca propozycja na smakowity obiad, który łączy w sobie tradycyjną włoską potrawę z niemieckimi akcentami. To wyśmienite danie, które będzie idealne dla miłośników nietuzinkowych połączeń w kuchni. To świetny sposób na wykorzystanie spaghetti w zupełnie nowy sposób. Składniki są łatwo dostępne, a ich połączenie tworzy zaskakująco smaczną potrawę. Jeżeli jesteś gotowy na eksperymenty w kuchni i chcesz odkryć nowe smaki, ten przepis na spaghetti po niemiecku jest dla Ciebie!

Składniki:

  • Makaron Spaghetti
  • Kiełbasa śląska
  • Koncentrat pomidorowy
  • Cebula
  • Marchewka
  • Pietruszka
  • Majeranek
  • Tymianek
  • Bazylia
  • Oregano
  • Papryka ostra

Spaghetti po niemiecku – jak zrobić?

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.
  2. Kiełbasę kroimy na drobne kawałki lub na połówki plasterków, kroimy również cebule i marchewkę, razem wszystko podsmażamy. Kiedy jest wystarczająco podsmażone, dolewamy wody i dusimy pod przykryciem. Kiedy sos wrze, dodajemy słoiczek koncentratu pomidorowego, przyprawiamy i smażymy jeszcze około 5 minut pod przykryciem.

Smacznego!

Spaghetti po niemiecku – dodatkowe informacje

Poszczególne przyprawy można zastąpić ziołami prowansalskimi.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Spaghetti nuggets
Następny przepis: Spaghetti z majonezem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode