Sos tatarski

Sos tatarski

„Sos tatarski siostry Anastazji” to wyjątkowo smaczny dodatek do wielu dań, będący doskonałym połączeniem tradycji i innowacji w kuchni. Ten odmieniony klasyk zaskakuje swoim bogactwem smaków i aromatów. Sos tatarski siostry Anastazji to nie tylko świetny dodatek do ryb, ale także do mięs czy warzyw. Skomponowany z odpowiednich składników w odpowiednich proporcjach, sos ten staje się nie tylko dodatkiem do potraw, ale często także ich głównym bohaterem. To właśnie dzięki niemu proste dania stają się wyjątkowe, a kuchnia siostry Anastazji tchnie nowe życie w dobrze znane smaki. Przepis na sos to kwintesencja jej kulinarnej filozofii.

Składniki:

  • 1 słoik litrowy ogórków konserwowych
  • 0,5 litrowy słoik grzybków w occie
  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • 0.5 l śmietany 18%
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sos tatarski – jak zrobić?

  1. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę.
  2. Ogórki, grzyby i cebulę kroimy również w kostkę.
  3. Wszystkie składniki łączymy. Wlewamy śmietanę i doprawiamy majonezem, solą i pieprzem do smaku.

Sos tatarski – dodatkowe informacje

Do sosu tatarskiego idealnie pasują grzybki własnej roboty.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sos tatarski z kaparami
Następny przepis: Sos teriyaki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode