Sos tatarski
„Sos tatarski siostry Anastazji” to wyjątkowo smaczny dodatek do wielu dań, będący doskonałym połączeniem tradycji i innowacji w kuchni. Ten odmieniony klasyk zaskakuje swoim bogactwem smaków i aromatów. Sos tatarski siostry Anastazji to nie tylko świetny dodatek do ryb, ale także do mięs czy warzyw. Skomponowany z odpowiednich składników w odpowiednich proporcjach, sos ten staje się nie tylko dodatkiem do potraw, ale często także ich głównym bohaterem. To właśnie dzięki niemu proste dania stają się wyjątkowe, a kuchnia siostry Anastazji tchnie nowe życie w dobrze znane smaki. Przepis na sos to kwintesencja jej kulinarnej filozofii.
admin
Składniki:
- 1 słoik litrowy ogórków konserwowych
- 0,5 litrowy słoik grzybków w occie
- 4 jajka
- 1 cebula
- 0.5 l śmietany 18%
- majonez
- sól
- pieprz
Sos tatarski – jak zrobić?
- Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę.
- Ogórki, grzyby i cebulę kroimy również w kostkę.
- Wszystkie składniki łączymy. Wlewamy śmietanę i doprawiamy majonezem, solą i pieprzem do smaku.
Sos tatarski – dodatkowe informacje
Do sosu tatarskiego idealnie pasują grzybki własnej roboty.