Soczysty Schab Pieczony w Rękawie

Soczysty Schab Pieczony w Rękawie

Czy jest coś bardziej domowego i satysfakcjonującego niż soczysty schab pieczony w rękawie? To klasyka polskiego stołu, która zawsze wzbudza zachwyt i wspomnienia. Idealny na niedzielne obiady, spotkania rodzinne czy święta. Nasz przepis na schab w rękawie z sosem to połączenie najlepszych tradycji kulinarnych z nowoczesnym podejściem do gotowania. Schab jest niezwykle soczysty i aromatyczny dzięki pieczeniu w rękawie, który nie pozwala uciec żadnemu aromatowi. Połączenie go z bogatym, wyrazistym sosem to niewątpliwe zwycięstwo dla fanów mięsnych dań. Gotowanie schabu w rękawie to gwarancja sukcesu.

Składniki:

  • 1-1,300 kg schabu
  • 3-4 łyżki oleju
  • ok.1 łyżki soli
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 0,5 łyżeczki papryki ostrej
  • 3 ząbki czosnku

Soczysty schab pieczony w rękawie – jak zrobić?

Soczysty Schab Pieczony w Rękawie – dodatkowe informacje

Połowę schabu zjadamy na obiad, a drugą połowę zawsze zostawiam na kanapki. Jest równie smaczny zimny jak na gorąco.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Soczyste ,pieczone kieszonki z piersi z kurczaka.
Następny przepis: Sodziaki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode